În data de 5 septembrie a avut loc cel de-al treilea atelier interdisciplinar de educaţie şi creativitate din cadrul proiectului nostru. 
Prima serie căreia ne-am adresat a fost grupa 9-11 ani, cu care am lucrat în perioada 3-6 septembrie.  În cea de-a treia zi au participat 17 copii.
În cea de-a treia zi am integrat ceea ce am învăţat despre poveşti într-un exerciţiu mai lung în care ne-am împărţit în două grupe, fiecare echipă având de făcut câte un exerciţiu audio-vizual, cu ajutorul trainerilor. Am vrut să împărţim echipele în fete şi băieţi pentru a afla cum se raportează ca grup unii la ceilalţi, care sunt problemele şi preconcepţiile şi a adapta mai bine exerciţiile pentru ziua 4.

Exerciţiile

1. Pentru încălzire, am învăţat un nou joc- CocoMimi:

Copii sunt aşezaţi în cerc, în picioare. Se ia prima silabă din numele fiecărui copil, care se dublează (Ex: Minodora devine Mimi). În cerc se pornește o mișcare de la stânga la dreapta însoțită de două bătăi din palme și două bătăi pe picioare. Bătăile din palme corespund propriului nume (ex.CO-CO), iar bătăile pe picioare corespund numelui unui alt participant la joc (ex. MI-MI). Copilul care şi-a auzit numele preia- pe bătaia din palme (ex. MI-MI), apoi, pe bătaia pe picioare spune numele altui participant (ex. RI-RI).

Jocul continuă sub forma Coco Mimi, Mimi Riri, etc cu deplasare pe cerc și accelerare de ritm. Jocul stimulează atenția și concentrarea.

Jocul a fost explicat pe etape, de la prescurtările numelor la mişcare, apoi cele două, combinate.

2. Crearea cartoanelor filmelor

Cele două grupe au hotărât, fiecare, un nume de echipă, un titlu şi un simbol, au decis împreună o melodie şi s-au semnat. 

3. Filmările

Filmările au avut două etapeinterviuri, în care copiii au răspuns la întrebări legate de felul în care se văd pe ei înşişi şi pe cei din jur şi o serie de acţiuni libere prin care să surprindem temele alese. 

În prima parte fetele au rămas în clasă pentru interviu iar băieţii au ieşit pe teren pentru filmare, iar în cea de-a doua fetele au ieşit pe teren iar băieţii au mers în sală pentru interviuri.

Filmuleţele vor fi prezentate duminică, 16 septembrie, la ora 18 la Deschiderea Oficială a proiectului.

Proiectul este co-finanţat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.